17 Aralık 2010 Cuma

özlenenler #1

bir çoğunuzun bilmediği üzre ben merzifon'da doğdum , babam asker olduğundan dolayı görev icabı ordaydı ( böyle diyince çok afilli oldu çaktırmayın). 1992 yılının haziran ayında ablamın aksine anneme hiç bir zorluk çıkarmadan 2 saatte doğuvermişim ben.
çocukluğumun 5 senesi merzifonda geçti 1997 yılına kadar merzifonda kaldık , bu süreçte ben de merzifon ve eskişehir dışında bir şehir görmedim. bundan dolayı da çokça kar ile haşır neşir olmuşluğum vardır , kış mevsimini çok sevmesem de karın yeri ayrıdır , çok severim.
izmir'e taşındıktan sonra en son karı 2002 yılında gördüm hatırladığım kadarıyla , izmir çiğli'de dize kadar kar olmuş çılgınca kar topu oynamıştık. sonra arada sırada eskişehir ziyaretlerimde kar birikintileri olsa da hiç öyle lapa lapa yağdığına şahit olamadım , kar topu oynayamadım (ah yazıııık).
efenim sizi bu sıkıcı tarihsel konularla meşgul etmemin sebebi kocaeli ve istanbul'da tekrardan kar gördüm ben. böyle lapa lapa kocaman kocaman yağıyor yani. haliyle çok mutlu oldum ama kar bi çok konuda olduğu gibi bunda da saçma şeylerden zevk almayı başarıyorum. yolda yürürken bir kar birikintisi varsa gidip üstüne basıyorum ve o sesi duymaktan haz alıyorum resmen. dikkat edin ayağınızın ilk kara değdiği ses değil sonrasında böyle karın sıkıştığını duyuran bi ses var böyle çok garip ama acayip hoşuma gidiyor o ses , bunun bir de vapur versiyonu var o da başka bir yazıya kalsın. velhasılı kelam ben karı özlemişim arkadaş , kar topu oynucak çok arkadaşım yok belki ama olsun yine de özlemişim.
ps: arkadaşlarımı da özlemişim.
sağlıcakla kalın , caner.

2 yorum: